Existensia
ett psykologföretag med estetisk inriktning.

Existensia drivs av Elisabeth Engström Franzén, leg.psykolog, leg.psykoterapeut, handledarutbildad, auktoriserad bildterapeut.
Hon har också studerat musikterapi och dansterapi i Sverige och har en master (M.A.) i Expressive Art Therapy  från USA.
Elisabeth är  utbildad i Creative Mindfulness och yinyoga. Hon är dessutom utbildad gymnastiklärare(GIH) och kantor.

Företaget har funnits i drygt 25 år.
Elisabeth arbetade tidigare under många år som psykolog inom barnpsykiatrin, som psykoterapeut på S:t Lukas och på Portalen och som lärare i musikterapi vid Musikhögskolan och som utbildningsledare på rektorsutbildningen. Elisabeths utgångspunkt är att alla är födda med hundra språk. Har man bara tillgång till ett, talet kan det leda till obalans. Många människor behöver skapa och uttrycka sig på olika sätt för att må bra och visa sin fulla potential. 2023 kommer återigen  en sommarkurs i Creative Arts Therapy for health and well-being  att ges och  en specialistukurs för psykologer i bildterapi som komplement till samtal att startas.

Elisabeth
arbetar med psykoterapi och handledning och utbildning. 
Hon arbetar också med kompetensutveckling för personal inom företag, skola och sjukvård där hon också lägger till kreativa uttryckssätt såsom bild, musik, dans, rörelse, poesi, forumteater att utgå ifrån för att utveckla individer och grupper privat och professionellt. Elisabeth är regionombud i förbundet för bildteraputer (Srbt) och medlem i  bildterapiföreningen i Södra Sverige (BisS) och i nätverket  för musikterapeuter (MTS) i södra Sverige. Hon är också medlem i psykologförbundet. 
PUBLIKATIONER:

  • Bok: "Konstnärliga terapier" -bild, dans och musik i den läkande processen natur och kultur 1999
  • "Stimulera mera" -artikeln i tidningen Chef & Lederskap Tidningen för skolledare 1/2006